Εξετάσεις Αντισωμάτων (IgM και IgG) έναντι του ιού SARS-CoV2 στο Εργαστήριο μας

Θα θέλατε να μάθετε αν νοσήσατε από τον ιό SARS-CoV-2 και αν έχετε αποκτήσει ανοσία;Τώρα υπάρχει η δυνατότητα!

Στο Εργαστήριο μας έχουμε αρχίσει τη διενέργεια της εξέτασης αίματος για τον προσδιορισμό των Αντισωμάτων IgM και IgG έναντι του ιού SARS-CoV2.

Ο προσδιορισμός των Αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού SARS-CoV-2 δίνει τη δυνατότητα γρήγορης παροχής πληροφοριών για την νόσο COVID-19 και αποτελεί ένα νέο, σημαντικό και πολύτιμο εφόδιο στο οπλοστάσιο των επιστημόνων υγείας για την ασφαλέστερη διάγνωση της νόσου.

Μετά τη μόλυνση και τον πολλαπλασιασμό του ιού, ο οργανισμός (ανοσοποιητικό σύστημα) παράγει Αντισώματα (ανοσιακή απάντηση) για αυτοπροστασία, τα οποία μπλοκάρουν και σκοτώνουν τον ιό.

Τα κυριότερα Αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός έναντι ιών και μικροβίων είναι τα IgM και τα IgG. Tα IgM Αντισώματα παράγονται τις πρώτες μέρες (5-7) από την έκθεση στον ιό και συνήθως παραμένουν στον οργανισμό για 1-2 μήνες, ενώ τα IgG Αντισώματα εμφανίζονται στο αίμα λίγο αργότερα από τα IgM (2-3 εβδομάδες) και συνήθως παραμένουν στον οργανισμό για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ οι εξετάσεις αυτές θεωρούνται βοηθητικές και πολύτιμες για τη διάγνωση του ιού και πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως για την καλύτερη διάγνωση θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη εξέταση του ιού με Μοριακή μέθοδο και έλεγχο Αντισωμάτων.

Η εξέταση έχει εγκριθεί από το Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ για Emergency Use Authorization (EUA) και έχει:

Ευαισθησία: 98,40 % - Ειδικότητα: 96,40 %


XHMEIO.NET - Online Analysis Results

Eπικοινωνήστε μαζί μας

Θεμιστοκλή Δέρβη 20,
2ος Οροφος, Γραφείο 203
,
1066, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: (+357) 22 67 30 55 , (+357) 99 63 96 55
Φαξ: (+357) 22 67 57 50
Email: info@chem-lab.com.cy
Τ.Θ.: 25738, 1311 Λευκωσία - ΚΥΠΡΟΣ